Zaman Enerjisi - III - Sentez

Hayatımızda gördüğümüz üç tür zaman enerjisi vardır…

Birincisi ses veya video kasetlerine benzer. Olaylar film şeridi gibi bir banta kaydedilir ve bu filmin içinde ilerlemek için ileri geri kaset sarılır ve zaman enerjisi geçişleri belli bir süre alır. burada zaman ağır işlemektedir… mesela 2.nolu parçayı dinlerken 5.nolu parçaya hemen geçiş yapamazsınız. aradaki üç ve dört nolu parçaları kasedi sararak geçmeniz gerekir… bu da sizin beklemeniz demektir… veya bir başka açıdan sabır deneyimi 5. parça deneyimine geçişe kadar sabretmeniz gerekir…

İkinci tür zaman enerjisi deneyimi teknolojinin gelişmesiyle beraber cd/dvd’lerin çalışma prensibine benzer. Burada durum biraz daha farklıdır daire biçimindeki cd’miz bir motor tarafından döndürülmektedir. Bir lazer okuyucu dönen cd’nin üzerindeki kaydedilen verileri okumaktadır. Siz ikinci parçayı dinlerken beşinci parçaya direkt geçebilirsiniz.. aradaki üçüncü ve dördüncü parçaların geçmesi için beklemeniz gerekmez. Bunu sağlayan cd’nin şeklidir. Dairesel formu sayesinde bir segmentten diğer bir segmente atlayabilirsiniz. Elektronların hareketlerine benzetebiliriz veya kuantum sıçrayışı diyebiliriz. Böylece cd teknolojisi zamanı inanılmaz hızlandırmaktadır. Gereksiz zaman kayıplarını minumuma indirmektedir. Ancak bu çalışma prensibi tek bir katman için idealdir. Peki ya çok katmanlı bir yapıda zaman enerjisi nasıl işler ?

Evet üçüncü tür zaman enerjisi nasıl oluyor. “Solid state” yani “sabitlenmiş(merkezileşmiş) hal” dediğimiz bir yapıda oluyor. İkinci tür zaman enerjisi sınırlı bir güce sahip motorun döndürme hızı ve okuyucunun okuma hızı ile sınırlıdır. Çok katlı yapıda her obje bir hafıza ortamıdır. Yaratılan herşeyin kendine ait bir hafızası vardır. Bu durumun avantajı bilgi inanılmaz hızlarda yayılır. Zekilendirilmiş bir parça obje anında bilgisini bulunduğu ortak alan içinde her yöne doğru yayar. Bu bir şuur yayılımı çalışma prensibidir. “Bu mekanizmanın çalışma prensibi yakında piyasaya çıkacak olan solid state harddisklerde göreceksiniz. -Maddenin şuurlandırılması- ” Eski tip hafıza ortamlarında bilgi önce en yakındaki nesneye iletilir ve bu durum zincirleme olarak diğer nesnelere doğru gönderilir. Oysa yeni tip hafıza ortamında bilgiyi alan -qubit- varlık ortak alana kablosuz yayın yapar. Böylece en uzaktaki diğer bir -qubit- varlık anında ortamdaki bilgiden haber alır. Bu durum bizi, dizi dizine olmaktan izi izine olmaya götürür. Böylece zaman enerjisi bilgiye yataklık yaparak varlığı asıl kendi varlığı ile iletişime geçirir. Kaotik bağ budur. Buradaki zaman enerjisinin hızlanmasını, performansını niyetler belirler. O halde, Beklenilmeyeni bekleyin

Yorumlar

Popüler Yayınlar