Bilgimizin tatbikatını yaparken hatırlamamız gereken hususlar

Seth: Çok boyutlu içsel benliğiniz kimliğiniz sizin hedefinizdeki tasarımınızdır -mavi kopyanızdır- (Prensip)

Seth: "Yaşam içindeki günlük aktivitelerinizde  pratik olarak konuşursak, hiç kimse kendisinden kendisine sunulan tam bir potansiyeli, enerjiyi hakkıyla kullanamamaktadır. Buna benzer olarak içsel olarak algıladığı çok boyutlu durumu -vicdanını- tam anlamıyla içinde bulunduğu düzleme getirememektedir. Bu da doğal olarak eksik bilgi tatbikatına dönüşmektedir.

İçinde bulunduğunuz düzlemde yapmış olduğunuz seçimlerinizde kendinizi her yargıladığınızda, içsel -asıl- benliğinizi -mavi kopyanızı- kendinizden  o kadar uzaklaştırmış oluyorsunuz. Gerekli cehdi -bilgi ile, şuurla yapılan çaba- gösterirseniz elinizdeki potansiyelin tüm derinliklerine nüfuz edebilirsiniz. Bu çerçevede sağlıklı bir zihne ve bedene kavuşarak sağlıklı bir gezegende ikamet edebilirsiniz.

Enerjinin salınımı gerçekleştirip yaratıcı enerjiyi kullandığınızda, kendinize gebe kalarak, varlığınızı ve içinde bulunduğunuz dünyayı genişletirsiniz. Bu genişleme sonucu elde edilen büyük miktardaki enerji diğer seçimlerinizin kullanımı için kendinizden kendize vermiş olduğunuz bir fırsattır.

Size daha önce bahsettiğim üzere bu gezegendeki her beşer bu yaratıcı enerjiyi idrak etme, varlığına katma işleminden geçiyor. Bu süreç sizin için hala devam ediyor. Bu süreç esnasında, sık sık eksik, tamamlanmamış bilgi tatbikatları yapmaktasınız. Bu eksik yapılan bilgi tatbikatlerinde meydana gelen homurdanmalar söylenmeler sinirlenme hisleri otomatik olarak sizde içsel sorularınızın oluşmasına neden oluyor.

Celse 580

Çeviri (BDost)

Şimdi burada oluşan içsel sorular, tekrar hedeflenen, yukarıda Seth tarafından ifade edilen prensibin bu düzlemde tezahür etmesini sağlayacaktır. Şimdi konuya sadıklar planının benzer bir şekilde vermiş olduğu bir pasajla devam edelim.

P: Elbette ki bir varlık, fikirlerinin yankısı olan fiillerini(seçimlerini) her vakit ve her şart içerisinde tezahür ettiremeyecektir. Bu, hem kendisi yönünden, hem çevresi yönünden hem mahzurlu, hem faydalıdır. Bu bakımdan sizler, fikirlerinizin fiiller(seçimler) halinde tezahür etmesini her vakit beceremezsiniz.

Şöyle ki: Fiillerinizin(Seçimlerinizin) vuku bulması için, o fiili(seçimi) takviye eden, tamamlayan diğer fiillerin(seçimlerin) ve diğer icabi fiillerin(seçimlerin) bulunması lâzım. Burada varlık, hiç bir şey yapmasa dahi, fiillerinin(seçimlerinin) kendi istediği tarzda tezahür etmemesinden dolayı gene bir tekâmül(gelişim) içerisindedir.

Fikirleri daima ters yönlerde yani inikaslar(yansımalar), tepkiler halinde bulunur. Bu, büyük bir tatminsizlik hissini meydana getirir, îşte, tekâmül devam ediyor.

Fakat bu arada varlığın birinci vazifesi, fikirlerinin teyidini aramaktan ziyade, bir araştırıcı olarak onların fiil(seçim) halinde meydana gelişleri vuku bulduğu zaman, kendisinde bulunan intiba ile, son fikrin verdiği intiba arasındaki benzerlik ve ayrılıkları tespit etmesidir.

Bu itibarla, bir insan; fikrinin fiil(seçimi) haline gelmediğini gördüğü zaman tekâmül etmiyor değil, artık kendisinden üstün bir irade ve düşünce, fikirleri değilse bile, şimdilik böyle kabul edelim, fiilleri(seçimlerini) bihakkın tanzim ve tespit etmektedir. Bu bakımdan bu tanzim ve tespit işi gayet şümullü, gayet ibret verici örneklerdir. O halde fikrinizin teyitlerini, sizden gayri olan varlıkların fiillerinde de (seçimlerinde de) bulabilirsiniz. İşte müşahedenin(gözlemin) büyük kıymeti buradadır. Size İlâhî bir kısmet olarak zaman tasarrufu da verdirilmiş olur. Evet.

Yorumlar

Popüler Yayınlar