Karbon artımı ısıtmıyor bilakis soğutuyor

Buradan okuyucularımızın yakından takip ettiği bir olgunun, bilimsel sonuçlar sonucunda ifade edilmiş bilgisini tekrar paylaşalım. Biliyorsunuz Kryon dünyanın küçük bir buz çağı döngüsüne gireceğini söylemişti. Bunu neye dayanarak söylediğini hatırlarsak güneşte meydana gelen cme(coronal mass ejection)  patlamalar ile dışarı atılan yüksek radyasyon dünya çekirdeğini tetikliyor. Bu tetikleme sonucu çekirdeğin dönüş hızının artması ile mağmanın genişlemesi ve tektonik tabakaların depremler meydana getirmesi, genişleyen mağmanın alttan kutupları eritmesi ve kayan kutup, dünyada su sirkülasyonun değişmesi iklimlerin değişikliklerini meydana getiriyor Şimdi bilim dünyası bir kere daha, bir araştırma ile karbon salınımının dünyayı ısıtmadığını bilakis soğumasına neden olduğunu keşfetti. Altta konu ile ilgili yazının orjinal metnini bulabilirsiniz.

NASA Langley Araştırma Merkezi tarafından derlenen yeni verilere göre, pratikte ana bilim topluluğu ve medya tarafından sera gazları ve özellikle karbondioksitin zararı olduğu iddiaları hakkında söylenen her şey yanlış gibi görünüyor. Anlaşıldığı üzere, Al Gore ve diğer tüm küresel ısınma hilelerinin uzun süredir iddia ettiği tüm atmosferik sera gazları aşırı ısındı ve gezegenimizi yok etmek en son kanıtlara dayanarak aslında onu soğutuyor.

Principia Scientific International (PSI) tarafından bildirildiği üzere, Martin Mlynczak ve NASA'daki meslektaşları, 8-10 Mart tarihleri ​​arasında gerçekleşen son güneş fırtınası sırasında ve sonrasında dünyanın üst atmosferinden gelen kızılötesi emisyonları izledi. Buldukları şey, bu büyük koronal kütle fırlatma (CME) sırasında güneşten salınan enerjinin büyük çoğunluğunun, dünyanın alt atmosferine bırakılmak yerine uzaya geri yansıtılmasıydı.

Sonuç, NASA'nın kendi klimatoloji bölümü tarafından sera gazlarının küresel ısınmanın bir nedeni olduğu iddialarıyla tamamen çelişen genel bir soğutma etkisi oldu. Geniş Bant Emisyon Radyometrisi (SABER) kullanılarak Atmosferin Seslendirilmesi kullanılarak toplanan verilerle gösterildiği gibi, hem gaz dioksit (CO2) hem de dünyanın üst atmosferinde bol miktarda bulunan nitrik oksit (NO), sera gazları ısıtma enerjisini absorbe etmek yerine yansıtmaktadır.

Çığır açan SABER çalışması için öncü araştırmacılardan biri olan Hampton Üniversitesi'nden James Russell, "Karbondioksit ve nitrik oksit doğal termostatlardır" diyor. "Üst atmosfer (veya" termosfer ") ısındığında, bu moleküller bu ısıyı uzaya geri çevirmek için ellerinden geleni yapmaya çalışırlar."
Güneş tarafından üretilen hemen hemen tüm 'ısıtma' radyasyonunun CO2 ile daha düşük atmosfere girmesi engellenir

Verilere göre, güneş ışınımının yüzde 95'ine kadarı, üst atmosferde hem CO2 hem de NO ile uzaya geri döndü. Bu gerekli unsurlar olmadan, başka bir deyişle, dünya, kutup buz kapaklarını gerçekten eritecek ve gezegeni yok edecek potansiyel olarak yıkıcı miktarda güneş enerjisini emebilir.

PSI için H. Schreuder ve J. O'Sullivan, "Şok vahiy, sera gazı teorisi olarak adlandırılan ve daha fazla CO2'nin gezegenimiz için daha fazla ısınma anlamına geldiğini iddia eden temel önermesiyle çelişiyor." "[T] onun yeni NASA verileri bu görüşü çürütüyor ve NASA'nın baş iklim uzmanı Dr. James Hansen ve NASA'nın GISS ekibine büyük bir utanç veriyor."

Dr. Hansen, elbette, 1988'de ABD'de insan yapımı iklim değişikliği histerisini kıvılcımına yardımcı olan açık sözlü bir küresel ısınma aktivistidir. Ancak, yeni SABER çalışmasının yayınlanmasından hemen sonra, Dr. Hansen NASA'da bir klimatolog ve şimdi zamanını "bilim" ve "gençler için çıkarımlarına dikkat çekmeye" harcamayı planladığı bildiriliyor.




Makalenin kaynakları

Yorumlar

Popüler Yayınlar