Hastalıkların Nedenleri Çinli bir bitki uzmanın görüşüne bakalım

Resmi kayıtlara göre, bitki uzmanı Li Ching-Yuen, 1677'de Çin'de doğdu (1736'da doğduğunu iddia etmesine rağmen). Uzun hayatı boyunca sürekli olarak bitkisel ve dövüş sanatlarını uyguladı. 1930'da New York Times gazetesi, Çin hükümetinin resmi belgelerini ortaya çıkardıkları bir makale yayınladı. 1827 yılına dayanan bu belgeler, Li Ching-Yuen'in 150. doğum günü için resmi tebrikler içeriyordu. Daha sonra 1877 yılına dayanan belgeler, 200. doğum gününde resmi tebrikler içeriyordu.

Bunu nasıl yaptı?

Li Ching-Yuen, uzun ömürlü formülünü bir cümlede ifade etti: "Sakin bir kalbi koru, bir kaplumbağa gibi otur, bir güvercin gibi hızlıca yürü ve bir köpek gibi uyu".

Bu hikayeye birkaç ilginç tarihi gerçek ekleyelim. Çin ordusu generali Yang Sen, Li'yi kendisini ziyaret etmeye davet etti ve ona Çinli askerlere dövüş sanatları öğretme fırsatı sundu. General 250 yaşına gelmiş olmasına rağmen misafirinin ne kadar genç olduğuna inanamıyordu.

Li Ching-Yuen 6 Mayıs 1933'te öldü. Öğrencilerine bu yaşamda tüm görevlerini tamamladığını ve şimdi eve gelmeye hazır olduğunu söyledi.

Bu gerçek bir hikaye mi? Kimse gerçeği bilmiyor, ancak bu hikayeyi kalbinizi kullanarak ve sınırlı bir akılcı zihin okumazsanız, o zaman onun ince anlamını anlayabilir ve daha fazlasını öğrenebilirsiniz.

100 yılı aşkın bir süredir yaşayan Batı sağlık dahileri ve Doğu Yogiler hakkında başka ilginç hikayeler bulmak mümkündür. Sadece bu kadar uzun süre hayatta kalmadılar, aynı zamanda gençleştiler - genç, aktif ve coşku dolu. Onlardan ne öğrenebiliriz?
Bütüncül tıp tek ihtiyacımız olan

Günümüzde modern tıp bile kabul ediyor: Tüm hastalıkların% 70'i olumsuz düşünceler veya duygusal stres nedeniyle gerçekleşiyor. Bu nedene atfedilen hastalıklara “psikosomatik” denir ve bunlar genel sağlık sisteminin en büyük baş ağrısıdır.

Bazen bir mide ülseri açmak için gereken birkaç gün yüksek stres. Bazen diyabet veya kalp hastalığı geliştirmek, kötü genel sağlık, düşük verimlilik ve mutluluk eksikliğinden bahsetmemek için birkaç yıl yeterlidir. Doktorlar ve bilim adamları, oybirliğiyle, düşüncelerimizin organlarımızın aktivitesini ve genel olarak vücutlarımızın durumunu doğrudan etkilediğini kabul ederler. Eski tıp bütünsel olarak sınıflandırılır, çünkü sadece fiziksel bedene değil, aynı zamanda ruhuna ve kişisel yaşam tarzına da dikkat eder. Bu yöntem, sadece semptomları tedavi etmek yerine hastalığın nedenini ortadan kaldırmaya izin verir, bu nedenle tekrar ortaya çıkmasını durdurur. Modern tıp ise bedensel rahatsızlıklar olan hastalığın sonuçlarıyla ilgilenir. Bu yüzden hastalık sıklıkla geri gelir, çünkü hastalığın nedeni aslında tedavi edilmez.

Sağlığın en büyük sırlarından birinin kendini ortaya çıkardığı yer burası- düşüncelerimiz bizi iyileştirebilir. Doktorların tüm umudunu kaybetmesine rağmen, ağır hasta ve kendilerini düşünce gücüyle iyileştiren insanları tartışan birden fazla kaydedilmiş hikaye var. Bu etkileyici hikayeden biri bize 1981'de bir uçak kazasında yer alan ve geri dönüşü olmayan omurga hasarı ve delinmiş bir diyafram nedeniyle ölmesi gereken Morris Goodman'ı anlatıyor. Adamın hayatı bir solunum vantilatörü tarafından desteklendi ve yapabileceği tek hareket yanıp sönüyordu. Bununla birlikte, bu adam düşüncenin gücünün farkındaydı ve sadece birkaç gün içinde kendi diyaframını başarıyla yeniden oluşturdu ve bağımsız olarak nefes alabilirdi. Ayrıca bilinçli olarak hasarlı omuriliğini yeniden oluşturdu ve tüm uzuvlarını hareket ettirmeye başladı. Doktorlar durumu hiç anlayamadı çünkü bu sadece “olamazdı”. Ancak birkaç ay sonra Morris Goodman tekrar yürümeye başladı ve sonunda tamamen iyileşti. Bu, etrafımızda meydana gelen birçok durumdan sadece bir tanesidir. Düşünceler sadece vücudu hastalamakla kalmaz, aynı zamanda tedavi edilemez hastalıklardan kurtulmasına da yardımcı olabilir.
Farklı açılardan tedavisi zor hastalıkların nedenleri

Eski Ayurveda sağlık bilimleri sadece psikosomatik hastalıkların varlığını kanıtlamakla kalmaz, aynı zamanda belirli karakter özelliklerinin neden olduğu spesifik hastalıkların bir listesini sunar. Karaktere bağlı değilse düşünceler başka neye dayanabilirdi?

İşte sizin veya sevdiklerinizin çektiği hastalığın nedenlerini açıklayabilecek birkaç örnek:

    Kıskançlık - onkolojik hastalıklara neden olur, bağışıklık sistemini zayıflatır.
    İntikamcılık - uykusuzluk ve boğaz hastalıklarına neden olur.
    Bir duruma çözüm bulamama - akciğer hastalıklarına neden olur.
    Ahlaki prensiplerin eksikliği - kronik hastalıklara, enfeksiyonlara ve cilt hastalıklarına neden olur.
    İnançlarda çok kategorik veya değişmez olmak - diyabet, migren ve iltihaplara neden olur.
    Yalan söylemek - alkolizme, mantar enfeksiyonlarına neden olur ve bağışıklık sistemini zayıflatır.
    Saldırganlık - mide ülseri, asit reflü ve siğillere neden olur.
    Reticence - şizofreni ve böbrek hastalıklarına neden olur.
    Zulüm - epilepsi, astım ve anemiye neden olur.
    Çatışma aramak - tiroid büyümesine neden olur.
    Apati - diyabete neden olur.
    Tutarsızlık veya kararsızlık - kısırlığa neden olur.
    Kaba veya aşağılayıcı olmak diyabet ve kalp hastalıklarına neden olur.
    Anksiyete - sindirim sistemi bozukluklarına, kalp ve cilt hastalıklarına neden olur.
    Açgözlülük - onkolojik hastalıklara, obeziteye ve kalp hastalıklarına neden olur.

Bunun gerçek olduğunu nasıl bilebiliriz? Bu dünyadaki birçok harika şey onları deneyerek değil, sadece deneyimle test edilebilir. Ayurveda, bugün hala çalışan ve birçok büyük insan tarafından kullanılan eski bir bilimdir.

İlginç bir gerçek, karakterinizi iyileştirmenin yeterli olması ve ilgili hastalıkların kalıcı olarak ortadan kalkmasıdır. Bu, özellikle modern tıbbın henüz bir tedavisi olmayan diyabet ve kanser gibi hastalıklardan muzdarip olanlar için bilmek önemlidir.
Sağlıklı ve gerçekten iyi hissetmenin üç yolu

Bu, kendiniz üzerinde çalışmayı içerecektir - ancak bu yatırım uzun vadede büyük ölçüde ödeyecektir. İşte üç binyıl boyunca test edilen üç yöntem:

    Düşüncelerinizi izlemeye başlayın. Her akşam beş dakika geçirerek o gün nasıl hissettiğinizi yazın. Karşılaştığınız durumları ve hissettiğiniz duyguları hatırlayın. Bu hangi olumsuz karakter özelliklerini ortaya çıkarıyor? Kendinizi geliştirmek ve bu karakter özelliklerini değiştirmek için yarın ne yapmayı planlıyorsunuz? Her şeyi yazmak çok önemlidir.
    Sizi mutlu eden şeyler hakkında daha fazla düşünmeye çalışın. Bu olumlu düşünme mucizesi. Beğendiğiniz şeylere konsantre olduğunuzda, sanki farklı bir titreşim frekansına geçiyorsunuz ve vücut kendini iyileştirmeye başlıyor. Daha da iyisi, hayatınızda daha fazla sayıda iyi şey olacaktır, çünkü sizi rahatsız eden sorunlar da dahil olmak üzere düşündüğünüz her şey gerçeklik haline gelir. Hoşunuza giden şeylere odaklanın ve her şeyin nasıl değişmeye başladığını izleyin.
    Meditasyonu deneyin. Meditasyon sırasında beden ve zihin dinlenir ve kendilerini iyileştirir. Meditasyon hakkında daha fazla bilgiyi “Sakin Bir Şekilde Oturarak Sakin Olarak Yeni Bir Ferrari Sahibi Olup Einstein Kadar Akıllı Olun” makalesinde okuyabilirsiniz.

Hastalık, vücudumuzun yanlış (veya daha ziyade faydalı olmayan) bir yaşam tarzı hakkındaki işaretidir. İlk olarak kaygı, korku ve olumsuz düşünceler olarak kendini gösterir. Ancak o zaman, kendi üzerinde çalışmak için herhangi bir çaba gösterilmezse, vücut dikkatinizi çekmek ve yanlış yaptığınız şeyleri fiziksel belirtiler şeklinde düşünmek için daha güçlü bir sinyal gönderir.

Hayatınızdaki sadece yararlı ve anlamlı şeyleri bırakın. Çünkü sizin için yararlı olan her şey başkaları için her zaman yararlıdır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar