Korona Virüsünün Kaynağı nedir?

Korona virüsü yarattığı reaksiyon beklenenin ötesinde gelişiyor. Aşağıdaki rapor zuzaylı dünya dışı zeki yaşam formlarından derlenmiş bir bilgiyi içerir. Kaynaklar sayfanın sonunda paylaşılacaktır.

Güncelleme 22.03.2020 
Kryon corona hakkında verdiği sıradışı bilgi Mp3 dosyası Link  Çernobil faciası ile olayın benzer yönlerini ortaya koyarken beşeriyet için cevaplanması gereken sorular var.

Bir başka sıradışı konu ile ilgili rüya Link

Wuhan Virüs Kaynağı

Zetalı dostlarımızın ifadesine göre korona virüsü farklı tipteki hayvanların etkileşimi ile doğal yollardan meydana gelmiştir. Korona virüsünün doğal gelişiminde bu virüs AIDS hastalığının yapıcısı olarak ifade edilen HIV-1 virüsünü taşıyan beşer bedenleri vasıtasıyla yolculuğuna devam etmiştir. Bazı bilimsel makalelere göre virüsün %96 RNA(ribonükleikAsit) yapısı çin'de bulunan bazı yarasa türlerinin yapısı ile uyuşuyor. Protein kodları ise yılanlardakine benzerlik gösteriyor. Virüs içindeki gen dizilimi ise halk arasında karıncayiyen olarak bilinen memeli türü ile %99 benzer özellik gösteriyor. Zetalar bu virüs ilk çıktığından beri virüsün silah amacıyla ya da yapay genetik modifikasyonlar ile oluşmadığını bilakis doğal yollarla ortaya çıktığını ifade ettiler.

Basında çıkan bazı haberlere bakın

How Coronaviruses Cause Infection—from Colds to Deadly Pneumonia
February 5, 2020

http://scientificamerican.com/article/how-coronaviruses-cause-infection-from-colds
SARS, MERS and the new coronavirus almost certainly all originated in bats. The most recent analysis of the 2019-nCoV genome found it shares 96 percent of its RNA with a coronavirus previously identified in a specific bat species in China.
Snakes Could Be the Original Source of the New Coronavirus Outbreak in China
January 22, 2020

https://www.scientificamerican.com/article/snakes-could-be-the-original-source
The researchers used an analysis of the protein codes favored by the new coronavirus and compared it to the protein codes from coronaviruses found in different animal hosts, like birds, snakes, marmots, hedgehogs, manis, bats and humans. Surprisingly, they found that the protein codes in the 2019-nCoV are most similar to those used in snakes.
China Virus Crisis Deepens as Whistleblower Doctor Dies
February 6, 2020

https://news.yahoo.com/global-fears-rise-more-china-virus-cases
Researchers at the South China Agricultural University have identified the endangered pangolin as a "potential intermediate host" for the disease, as the genome sequences of viruses found on the scaly mammal are 99 percent identical to those on coronavirus patients.
Zetaların 28/2/2020 tarihli analizine  bakacak olursak, korona virüsü wuhan kentinde  ilk çıktığında amaç genetiği oynanmış bir yapı veya tehdit amaçlı ortaya çıkarılmış bir yapı olarak değil doğal yollardan tezahür etmişti. Bu öneriyi ispatlayacak ya da aksini iddia edecek bir fikir kanıtlamak kolay değildir. Çünkü doğa, virüsleri laboratuvarlardan daha hızlı geliştirir ve dönüştürür. Wuhan'da ortaya çıkan raporlara bakılırsa virüs yolculuğuna ilk olarak bir yılan'da  daha sonra %99 gen dizilimi taşıyan bir karıncayiyen'de ve RNA yapısıyla çindeki yarasalar ile ortak özellik gösteriyordu.

Şimdi wuhan'ın ıslak pazarlarına doğru giden yolda bu hayvanlar pazarda parçalanırken yerler kanlı ve ıslak bir şekilde beklerken daha sonra yenilmeyen, satılmayan parçalar kanalizasyon sisteminden geçerek tekrar doğa ananın vahşi havuzunda geri dönüşüme bırakılıyorlardı. Bu sistemde virüslerin mutasyon geçirmesi kaçınılmazdır.  Ancak doğanın sağlamış olduğu bu doğal bariyer bir sebepten dolayı kırıldı. Bir yılanın yemiş olduğu yarasa ve karınca yiyen, ki burada beklenilmeyen gerçekleşiyor, bu durumda wuhan pazarındaki bu görünüm doğanın kontrol edeceği sistemin ötesinde hızlı oluşumlara gebe oluyor. Oluşan ise  yeni mutasyona uğramış bir virüsü meydana getiriyor.

Peki akla şu soru geliyor. Bu wuhan virüsü yapısında HIV-1 genetik kodu ne arıyor? Hatta bu HIV-1 genetik dizilimi SARS isimli virüste'de keşfedilmişti. Ancak HIV-1 genetik kodu korona virüsünde yaygın biz dizilim göstermektedir. Peki bu durum nasıl keşfedildi. Hastalığa çare arayan uzmanlar virüsün yapısında bu genetik kod dizilimini gördüler ve HIV-1 virüsüne karşı çıkarılan ilaçların bu virüse karşı işe yaradığını gördüler. Çin'de HIV virüsü kapmış bireyler var mı? Her ülkede olduğu gibi çinde 'de HIV virüsü taşıyan bireyler var. Çin'in merkezinde ki bu pazarda da HIV virüsünü taşıyan bireyler mevcut.


Aşağıda konu ile çıkan haberleri görebilirsiniz
The Evolution of HIV-1 and the Origin of AIDS
August 27, 2010

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2935100/
The source of HIV-1 group M, the main form of AIDS virus infecting humans, has been traced to a virus infecting the central subspecies of chimpanzees.
Uncanny Similarity of Unique Inserts in the 2019-nCoV Spike Protein to HIV-1 gp120 and Gag
January 30, 2020

https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2020.01.30.927871v1.full.pdf
We found 4 insertions in the spike glycoprotein (S) which are unique to the 2019-nCoV and are not present in other coronaviruses. The finding of 4 unique inserts in the 2019-nCoV, all of which have identity /similarity to amino acid residues in key structural proteins of HIV-1 is unlikely to be fortuitous in nature.
Şimdi zetaların analizine devam edecek olursak şu soruya cevap arayalım. Birden fazla HIV-1 enjekte olmuş 2019 korona virüsü ne anlama gelmektedir? Sanki genetik olarak değişime uğratılmış bir mühendislik işi gibi gözüküyor. Çünkü HIV-1 virisünün kaynağı bir şempanze idi. Ayrıca HIV-1 virüsünün kaynağı olan şempanze çin'de bulunmamaktadır. Peki o halde bu genetik dizilim nereden gelmektedir? Tabiki wuhan pazarındaki hiv virüsü taşıyan bir beşerden. Dünyada HIV virüsü her kültürde kendine uygun koşullar sağlayan yerde varlığını gösterir. Wuhan'ın canlı mezbaha özelliği pazarları ile virüslerin yaşamasına çok uygun koşullar sağlar. Dolayısıyle bu virüs burada bir satıcıya geçer ve böylece yeniden mutasyona uğrayıp yeni dünyanın koşullarına özgürce uyum sağlar.

Şimdi wuhan'da bir sürü komplo teorisi gözlemledik. Mesela bir çinli bilim adamının laboratuvarda süper bir böcek geliştirdiği iddia edildi. Bu süper böcek beşeriyete karşı üretilmişti ve bir sebeple laboratuvardan kaçmıştı. Bir başka komplo teorisine göre çin süper bir aşı geliştiriyordu ve bunu ilk olarak kendi vatandaşlarına kullandı ve bu deneyim buna sebep olmuştu. Ancak bu iddiaların hespsi asılsız çıktı. Peki SARS'ta olmayan oranda bu yüksek ölüm oranı nereden kaynaklanmakta idi? Bu virüs çinliler arasında küçücük bir açık yakalamıştı ve ölüm oranları inanılmaz artmıştı. Virüs kurbanın akciğerlerinde bulunan ACE alıcılarına kendini bağlıyordu.  ACE açılımı aşağıda link paylaşılacaktır.  Çinlilerde bu kadar ölüm oranı görülmesi yine beşeriyetin içindeki beden yapılarına bakınca çinlilerde ACE alıcı sayısı diğer ırklardaki beden yapılarında bulunan ACE alıcılarının 5 katı fazla olması onlarda yüksek ölüm sayısını açıklamaktadır.

How Coronaviruses Cause Infection—from Colds to Deadly Pneumonia
February 5, 2020

http://scientificamerican.com/article/how-coronaviruses-cause-infection
The SARS virus binds to a receptor called ACE2, found in lung cells. Analysis of 2019-nCoV strongly suggests the new virus, like SARS, uses ACE2 to gain entry to cells.
Single-Call RNA Expression Profiling of ACE2, the Putative Receptor of Wuhan 2019-nCoV
January 26, 2020

https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2020.01.26.919985v1.full
A comparison between eight individual samples demonstrated that the Asian male has an extremely large number of ACE2-expressing cells in the lung. Severe infection by 2019-nCov could result in acute respiratory distress syndrome (ARDS) and sepsis, causing death in approximately 15% of infected individuals. The Asian donor (male) has a much higher ACE2-expressing cell ratio than white and African American donors (2.50% vs. 0.47% of all cells). This might explain the observation that the new Coronavirus pandemic and previous SARS-Cov pandemic are concentrated in the Asian area

Haber Kaynak Link
ACE Link1 Link 2


Konu ile ilgili başka kaynaklar
- Beşeriyet üzerindeki salgın korkusu, bildiğimiz salgınların kökeninde hangi faktörler var bu sorunun cevabını arıyorsanız bu linke bakabilirisiniz.

- Virüsün dünyaya yayılmasında havayolu şirketlerinin kar marjlarından vazgeçememiş olması bu virün dünyaya hızlıca yayılmasına neden oldu Link Ayrıca bu virüs dünya da nasıl bir etki gösterecek okuyun derim.

- Virüsün yayılımı sonrası ülkelerin oluşturduğu izolasyonlar gerçekten işe yarıyor mu? Ne zaman bu iş bitecek? Dünyada keşfedilmiş başka virüsler var mı? Kutuplar erirken yeni virüslerin ortaya çıkma riski var mı? Link

- Korona virüsü ekonomi virüsü mü? Bir başka bakış açısı



- Korona virüsü kelimesinin semantik manası ve bizi bekleyen potansiyeller



- Adamus korona virüs derlemesi



Yorumlar

Popüler Yayınlar